Facebook Hesap Silme

Facebook hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Facebook hesabını kalıcı olarak silme ile ilgili tüm soruların cevabı yazımızda. İşte adım adım Facebook hesap silme rehberi!

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Facebook hesabını kapatmak ve bir daha açılmamasını sağlamak isteyenlerin, hesaplarını kapatmak için dondurma işlemi yerine tamamensilme işlemini uygulamaları gerekiyor. Ancak hesabınızı tamamen silme, yani Facebook hesabını kalıcı olarak silme öncesi bilmeniz gerekenleri de açıklayalım. İşte Facebook hesap silme Türkçe anlatımı.

Facebook hesap silme Türkçe anlatımı

Hesap kapatma öncesi bilinmesi gerekenler

Facebook hesabınızı kapattığınızda eğer sayfanız veya gruplarınız var ve o sayfa ve grupların da tek yöneticisi sizseniz, hesapla birlikte sayfa veya gruplarda silinecektir. (Sayfanın silinmemesi için ikinci bir yönetici eklenebilir.)

Silinen hesap bir daha hiçbir şekilde yeniden açılamıyor. Bu nedenle Facebook hesap silme öncesinde iki kere düşünün.

Uygulamaları silme

Facebook hesabınızı silmeden önce, hesabınızdaki uygulamaları da silmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki bağlantıdan Facebook Uygulama Ayarlarını açmanız gerekiyor.

Facebook Uygulama Ayarlarını açmak için buraya tıklayın

Daha sonra uygulama ayarlarında yer alan tüm uygulamaları yanlarında bulunan “x” ile kaldırıyoruz. Bunu yapmadığınız takdirde hesabımız kapanmıyor. Çünkü Facebook, hesaplarısilme sonrası 2 hafta boyunca hiçbir hareketlilik bulunmamasını istiyor.

14-09/05/facebook-hesabini-kalici-olarak-silme.png

Facebook hesabını silme

Uygulamaları sildikten sonra aşağıdaki bağlantıya giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Hesabınızı silmek için buraya tıklayın

14-09/05/facebook-hesabini-nasil-kalici-olarak-silebilirim.jpg

Son olarak açılacak popup penceresine Facebook şifrenizi ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor.

14-09/05/facebook-hesabini-nasil-kalici-olarak-silebilirim-resimli-anlatim.jpg

Facebook hesap silme işlemi sonrası 2 hafta boyunca hesabınızı hiçbir şekilde açmamanız gerekiyor. Aksi takdirde hesap kapatma işleminiz sıfırlanabilir ve yeniden hesapkapatmak ile uğraşabilirsiniz.

Daha önce Facebook hesabı sildiniz mi?

 

 

 

kaynak:shiftdelete

Sevebilirsin...